Wat heb je nodig als je wilt gaan vissen op roofvis?

Er zijn veel Nederlanders die regelmatig gaan vissen. Vaak doen zij dit ergens bij hun in de omgeving, want overal in Nederland is er wel water te vinden waar vissen zwemmen. Ook zijn er veel mensen die naar een visvijver gaan, want de kans is daar een stuk groter dat je wat aan de haak slaat. Wanneer je geen ervaring hebt met het vissen, maar wel wilt gaan vissen op roofvis, dan heb je natuurlijk enkele spullen nodig. Daar kom je in dit handige artikel meer over te weten!

 

Een visvergunning is erg belangrijk

Een van de belangrijkste spullen die je nodig hebt als je wilt gaan vissen, is een visvergunning. Je mag in Nederland namelijk niet zonder een geldige vergunning vissen. Mocht je dit wel doen, dan kun je verwachten dat je boetes van enkele honderden euro’s krijgt. Als je een visvergunning wilt aanvragen, dan is het aan te raden om dit online te doen. Ook is het een optie om langs een winkel te gaan waar ze spullen voor het vissen verkopen, want in veel gevallen kun je daar ook terecht voor het aanschaffen van een vergunning. 

 

Een stevige hengel

Wanneer je op roofvis wilt gaan vissen, dan is het belangrijk om er rekening mee te houden dat je een stevige hengel moet aanschaffen. Je moet nooit een hengel gebruiken voor forens, want deze breekt makkelijk. Daarnaast is het ook niet verstandig om karpersets aan te schaffen, want deze hengels zijn weer te lang. Een van de beste keuzes die je kunt maken, is het aanschaffen van een roofvis hengel. Dit zijn de bekende hengels die een molen onder de hengel hebben hangen. Deze hengels kunnen tientallen kilogrammen dragen en kunnen vaak erg goed buigen. Houd er wel rekening mee dat je altijd een roofvis hengel van kwaliteit moet aanschaffen.
 

Een tang voor het verwijderen van kunstaas

Als je een roofvis gevangen hebt met kunstaas, dan wil je natuurlijk niet met je vingers in de bek van een vis gaan. Roofvissen hebben voornamelijk erg scherpe tanden, vooral als je in het buitenland gaat vissen hebben de vissen scherpe tanden. Je kunt dus gemakkelijk jezelf verwonden. In Nederland mag je een vis niet doden en is het dus nodig om het kunstaas te verwijderen. Dit kun je het beste doen door een tang aan te schaffen dat hiervoor bedoeld is. Deze kun je aanschaffen bij de winkels waar je ook een vishengel kunt aanschaffen. 

Anderen lazen ook