Visum aanvragen?

Een visum is vaak nodig als u gaat reizen of voor een langere tijd in een land verblijft. Met een visum vraagt u daar officieel toestemming voor. Het wordt afgegeven door het land waar u naartoe gaat. Op deze manier kan het land in de gaten houden wie het land binnenkomen. U moet een visum aanvragen bij de Nederlandse ambassade of het consulaat in het land waarin u woont. Een visum is vaak voor een beperkte tijd geldig, na uiterlijk die tijd moet de reiziger het land verlaten. Een standaard toeristenvisa is meestal voor 90 dagen. Een visum kan een apart document zijn of een stempel, zegen en of aantekening in het paspoort, vaak is het een combinatie van de hiervoor genoemde opties. Er wordt vaak ook geschreven hoe vaak de reiziger het land kan binnenkomen. De single entry, eenmalige toegang, de double entry, dubbele toegang of een multiple entry visa, onbeperkte toegang. Daarnaast staan kan het visum ook voorwaarden opleggen aan het bezoek in het land. Zo kan er bijvoorbeeld staan dat de bezoeker geen activiteiten op de arbeidsmarkt mag uitvoeren. 

Hoe werkt het aanvragen

Naast het aanvragen van een visum bij de ambassade of consulaat kan het tegenwoordig ook online. Via visum-legalisatie.nl kan u eenvoudig een visum, ESTA of eTA aanvragen. Om een visumaanvraag te voltooien hoeft u alleen een kopie van uw paspoort en documenten digitaal aan te leveren. Het uploaden van de documenten voor de aanvraag gebeuren in een volledig beveiligde omgeving. Uw gegevens zijn veilig. Verder worden uw gegevens niet langer bewaard dan nodig is. Nadat de visumaanvraag is afgerond worden u gegevens direct uit het systeem verwijderd. U krijgt dan een digitaal visum, als u een regulier visum wilt die aangebracht wordt in uw paspoort. Moet u bij de aanvraag uw documenten fysiek bij ze aan leveren, samen met uw paspoort en pasfoto. Dit betekent dat het paspoort gedurende de verwerkingstijd in handen zal zijn van de betreffende overheidsinstantie. 

Visum Suriname

Gaat u binnenkort op vakantie naar Suriname of moet u voor zaken in Suriname zijn? Dan heeft u een visum nodig en dan moet u voor vertrek een visum Suriname aanvragen. Er zijn verschillende visa die aangevraagd kunnen worden. De meest voorkomende visa zijn de e-tourist card en de e-visum card. De e-tourist card is vooral voor reizigers en u kunt hiermee slechts 1 maand het land inreizen. De e-visum card is vooral voor zakelijke doeleinden en kan ook één maand het land inreizen. Ook is er een multiple entry toeristenvisum, hierbij kan het land meerdere keren worden betreden. 

Anderen lazen ook