Vakantievieren dichtbij huis

In plaats van bij een zwembad met een cocktail in de ene hand, een middelmatige thriller in de ander en het zonnetje op je bol óf naar het hoge noorden, heerlijk in de sneeuw met drie lagen (thermo)kleding, heb je in plaats van dat alles weleens overwogen lekker dichtbij huis te blijven. Vakantievieren in eigen land, of in een van onze buurlanden, bijvoorbeeld. Denk aan een prachtige groepsaccommodatie Belgie, of een vakantiehuis Sauerland met hond. Dat klinkt toch prachtig? 

Een divers aanbod 

Het is en blijft verrassend hoeveel van de dingen die we ver weg van huis zoeken, dichtbij ook te vinden zijn. Dat klinkt filosofischer dan het is; in dit geval bedoel ik het vrij praktisch. Ben je namelijk op zoek naar vrije natuur om heerlijk in te wandelen, fietsen, op avontuur te gaan en wekenlang je aan de wereld te onttrekken met alleen jezelf en je reisgenoten als gezelschap? Dat kan ver weg, maar het kan óók in de Belgische Ardennen, in de vele bossen van Duitsland (waaronder Sauerland) en in de prachtig rustieke natuur die Nederland te bieden heeft. Denk eens aan de heidegebieden, maar ook aan de kustlijn én de Waddeneilanden. Laten we die vooral niet vergeten, want de eilandjes bovenaan onze kustlijn bieden een unieke vakantie-ervaring waarin je je echt kan terugtrekken en helemaal kan onderdompelen in de ruige natuur om je heen. Eén met de aarde, dat soort dingen. Maar óók voor mensen die heerlijk het stadsleven in willen hebben wij én onze buurlanden zó veel te bieden. Nederland en België hebben allebei een heel aantal gezellige steden, van Antwerpen en Gent tot Zwolle en Utrecht, en dan hebben we het nog niet eens over de Duitse steden gehad, met hun diepgaande geschiedenis, uitgesproken cultuur en bruisend en eclectisch nachtleven. 

Het halve werk 

Voordat je echter je bestemmingen dicht bij huis gaat uitstippelen, bedenk je eerst eventjes op wat voor vakantie je überhaupt wil gaan. Dat is een vraag die misschien vergeten wordt, en al zeker niet aan reisgenoten wordt gesteld, maar iedereen gaat natuurlijk graag anders op vakantie. Sommige mensen willen inderdaad vooral ontspannen en een beetje sightseeën, maar anderen worden alleen vrolijk van kamperen en op avontuur. Zorg er dus voor dat jullie allemaal ongeveer op één lijn zitten als het de vakantie betreft. 

 

Op vakantie dichtbij huis klinkt zo slecht nog niet, toch? Zorg ervoor dat jullie een vakantie plannen waar jullie allemaal zin in hebben, en veel plezier!

 

 

Anderen lazen ook