Je gezondheid boosten met de Drankerij; zo doe je dat.

Je gezondheid is je grootste goed, dat is de afgelopen jaren wel duidelijk geworden. Je kunt nog zoveel geld hebben, de gespierdste man of vrouw van de stad zijn, er geweldig uitzien, de hoogste cijfers hebben; zonder je gezondheid is het allemaal niets waard. Wij van de Drankerij staan pal achter deze uitspraken, en daarom hebben we hier een paar tips voor je om je gezondheid te boosten. Kortom, het is zeker aan te raden om hier aandacht aan te besteden zodat je een goede keuze zult maken op dit gebied en dat is natuurlijk wel zo prettig.

No alcohol

Het is nauwelijks een verrassing te vernemen dat de klassieke tekenen van dronken zijn, waaronder onduidelijke spraak, slecht geheugen en trage reflexen, allemaal het gevolg zijn van de invloed van alcohol op de geest. Alcohol blokkeert de chemische signalen (neuronen) tussen hersencellen. En dit leidt op zijn beurt tot deze veel voorkomende bijwerkingen. Ook is gebleken dat langdurig zwaar drinken de frontale kwabben van onze hersenen kan doen krimpen en ons denkvermogen kan aantasten. Alcohol kan een effect hebben op het vermogen van onze hersenen om op de juiste manier te functioneren, waardoor motorische functies, geheugen en spraak worden vertraagd. Het verminderen van je consumptie zal een diepgaand effect hebben op je vermogen om rationele beslissingen te nemen en je hersenen op de normale, gezonde manier te laten functioneren.

Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat de hersenen de schade die alcohol heeft aangericht volledig kunnen herstellen wanneer mensen cold turkey compleet op de non-alcoholische tour gaan. Ook de grijze massa (die verantwoordelijk is voor het verwerken van informatie in de hersenen) begint zich te regenereren bij alcoholisten na twee weken onthouding. Hersenweefsel neemt ook toe na drie maanden lang geen alcohol drinken. Dit betekent niet dat je niet mag genieten, ons lekkere alcoholvrij bier smaakt geweldig! Ook mag je af en toe best genieten van een drankje met alcohol, maar doe dit dan met mate en niet te vaak. Verwen jezelf eens extra met een biertje van Brouwerij de Eeuwige Jeugd.

Voeding en drinken

Ook voeding en drinken is erg belangrijk voor je gezondheid. Ja, er is enige overlap met de vorige alinea. Echter gaat het hier voornamelijk om kwaliteitsvoeding en voldoende water. Zorg ervoor dat je genoeg vitaminen, eiwitten, koolhydraten en vetten (vetten worden zwaar onderschat, ze regelen onder andere je hormonen verdeling) binnen krijgt. Drink ook minimaal 2 liter water per dag. 

 

Anderen lazen ook