Geld besparen doe je zo!

Wil je de aankomende tijd wat geld besparen? Dan is het slim om je te verdiepen hoe je dit het beste kan aanpakken. Soms moet je eerst investeren om uiteindelijk geld te kunnen besparen en soms zijn er al kleine dingen die een hoop geld kunnen besparen. Als man zul je merken dat veel mooie dingen ook veel geld kosten. Die mooie auto, nieuwe schoenen of gamecomputer kost gewoon veel geld. Het zijn echter je favoriete uitgaven. Want als je mooie dingen koopt, vind je ze misschien leuk. In deze blog geven we je een aantal handige, bruikbare en toegankelijke tips om te beginnen met geld besparen.

Wacht met je aankoop

Heb je iets gevonden wat je dolgraag wilt kopen? Wacht dan minimaal vier weken met de aankoop. Meestal verdwijnt de drang om een ​​product te kopen na 4 weken. Mensen kopen bijvoorbeeld vaak dure dingen die ze niet echt nodig hebben. Je kan vier weken wachten om dit te voorkomen. Op deze manier kunt u veel geld besparen. Deze vier weken zorgen er namelijk voor dat je ook gaat nadenken of je het wel echt daadwerkelijk nodig hebt, wat zijn de nadelen etc. Wanneer je het product direct koopt kan het zijn dat je na die vier weken erachter komt, maar dan heb je het product al gekocht. Heb je na die vier weken nog steeds dezelfde behoefte? Dan zou je kunnen overwegen of je het gaat kopen.

Zoek naar alternatieven

Nederland is van zichzelf duur. Het is daarom slim om te kijken naar alternatieven. Denk bijvoorbeeld aan persoonlijke verzorging. Bij een haartransplantatie betaal je vaak al veel geld, terwijl dit bijvoorbeeld in Turkije een stuk goedkoper kan. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij Dr. Emrah Cinik. Daarnaast kan je dit ook doen door online producten te zoeken. Vaak zijn bepaalde producten over de grens een stuk goedkoper. Toch is belangrijk om hier goed op te letten. Het is namelijk zo dat wanneer je een product over de grens bestelt, dat hier nog belastingen over betaald moeten worden als het over de grens komt. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat jij dit als consument moet betalen aan de deur.

Een tweede kans

Tweede hands spullen zijn vaak een stuk goedkoper. Denk bijvoorbeeld aan een auto. Wanneer je een auto nieuw koopt verliest het direct 30% waarde, zonder ook maar een kilometer gereden te hebben. Het is dus altijd slim om een auto tweedehands te kopen, in plaats van gloed nieuw.

Anderen lazen ook