Een snel vervoersmiddel

We kennen allemaal wel de auto, de trein en het vliegtuig waarmee je in een korte tijd van punt A naar punt B vervoerd kan worden. Dit zijn dan ook de 3 meest populaire vervoersmiddelen in Nederland. Het vliegtuig pakken we vaak voor vakantie. De trein voor een dagtripje in Nederland en de auto voor een wat kortere afstand of voor werk of school. Maar tegenwoordig zijn er alweer heel wat andere vervoersmiddelen bij gekomen waar we volop gebruik van maken. Vooral in de drukke steden zijn scooters erg populair geworden. Vroeger kenden we de snorfietsen en brommers maar tegenwoordig zijn scooters helemaal hip!

Scooters

We maken onderscheid tussen de scooters met helm en zonder. Scooters met een blauwe kentekenplaat zijn zonder helm en mogen dan ook alleen op een fietspad. Scooters met een gele kentekenplaat mogen ook op de rijbaan rijden en daarom is een helm ook verplicht. De maximum snelheid van een scooter is 45km/u en van een snorscooter (met een blauw kenteken) 25km/u. Maar dat wil niet zeggen dat je dit ook gelijk overal mag rijden. Net zoals bij het besturen van een auto gelden er bepaalde regels voor binnen en buiten de bebouwde kom etc. Binnen de bebouwde kom mag je met je scooter: op de rijbaan max 45 km/u en op een fiets/bromfietspad: max 30 km/u. Buiten de bebouwde kom mag je met je scooter: op de rijbaan max 45 km/u en op een fiets/bromfietspad: max 40 km/u. Met een snorscooter mag je dan wel weer overal maar 25km/u. Dus kortom, als je even snel ergens naar toe wilt midden in een drukke stad dan is een scooter of snorscooter perfect!

Merken

In de scooterwereld kennen we natuurlijk ook allerlei verschillende merken. Het meest bekende merk is Vespa. Vespa is een Italiaans scootermerk met heel wat verschillende modellen. De Vespa Sprint en Vespa Primavera zijn de meest bekende modellen. De Vespa sprint heeft een wat stoerder en sneller uiterlijk en de Primavera is wat robuuster en heeft een meer Stadse uitstraling. Het is maar net waar je naar op zoek bent en daarom is de Scooterwinkel Amsterdam bezoeken zeker geen overbodige luxe! Zij kunnen je precies adviseren over welk model, merk en kleur bij jou past en zullen hem dan ook rijklaar voor je maken. Ga jij voor de vespa sprint mat grijs of toch voor de Vespa Primavera in een mooie rode knalkleur. Een scooter is een investering waar je zeker geen spijt val zult krijgen en veel rijplezier op zal hebben!

Anderen lazen ook