Een sfeervol kantoor in 4 stappen

Om productief te kunnen werken is het belangrijk dat je dit in de juiste omgeving doet. Daarom kan het handig zijn om jouw kantoorruimte eens in de zoveel tijd te vernieuwen. Maar hoe pak je dit aan? Met deze vier handige stappen zie je niets over het hoofd. Denk bijvoorbeeld aan het inrichten van een ergonomische werkplek. En wat dacht je van het afsluiten van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor zzp'ers, zodat je als zelfstandig ondernemer gedekt bent voor schade? Met deze tips is jouw kantoor binnen een handomdraai omgetoverd tot een perfecte werkplek.

1. Upgrade jouw diensten

Voordat je aan de inrichting van jouw kantoor begint, is het belangrijk om aandacht te besteden aan de kantoordiensten die je hebt afgesloten. Denk bijvoorbeeld aan jouw zakelijke internetverbinding. Heb je behoefte aan sneller internet of aan een andere provider? En hoe zit het met je verzekering? Als zelfstandig ondernemer is het slim om een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering zzp af te sluiten. Hiermee ben je onder andere verzekerd wanneer personen of zaken door jouw toedoen schade oplopen. Lees de polisvoorwaarden goed door om te zien wat er allemaal onder de verzekering valt.

2. Richt een ergonomisch bureau in

Een goed en comfortabel bureau is essentieel wanneer je veel achter de computer werkt. Kies voor een ergonomisch bureau die in hoogte verstelbaar is. Op die manier is jouw werkplek altijd perfect afgestemd op jouw lichaam en loop je veel minder kans op blessures. Maak het geheel af met een ergonomische bureaustoel, waarmee je extra goede ondersteuning hebt in jouw rug en schouders en jij in een optimale houding aan de slag kan gaan.

3. Voeg wat kleur toe

Je kunt de uitstraling van jouw kantoorruimte gemakkelijk veranderen door de muren in een andere kleur te verven. Heb je behoefte aan een werkplek die rust uitstraalt? Kies dan voor een subtiele kleur, zoals beige of een lichte aardetint. Mag de kantoorruimte best wat meer karakter hebben? Kies voor een bijzonder behang of breng dan een felle kleur aan op de muur.

4. Maak het af met planten

Natuurlijk kun je de kantoorruimte ook een nieuwe sfeer geven door fraaie bladplanten toe te voegen. Deze planten staan niet alleen gezellig, maar zorgen ook voor extra zuurstof in de ruimte waardoor jij nog beter kunt werken. Zet een grote kamerplant neer op de vloer of werk met kleinere planten op planken aan de muur. Zo creëer je een levendige en ongedwongen sfeer, waardoor je werk een feestje wordt.