Dit zijn de makkelijkste kamerplanten 

Wil jij graag wat meer groen in huis en kamerplanten in je woning gaan plaatsen, maar heb je geen groene vingers en ben je bang dat je straks achterblijft met dode kamerplanten? Dan is het slim om te beginnen met zogenoemde makkelijke kamerplanten. Deze planten hebben wat minder verzorging nodig dan andere planten en zijn dan ook perfect geschikt voor mensen die het nog niet gewend zijn om voor planten zorgen, of die hier gewoon niet zo goed in zijn. Ben je benieuwd welke makkelijke kamerplanten jij het beste in huis kunt halen? Lees dan snel verder.

 

Makkelijke cactussen en vetplanten

Veel mensen die niet zo goed zijn in het verzorgen van planten hebben al eens de tip gekregen om een cactus of vetplant te nemen, omdat deze planten weinig verzorging nodig hebben. Het klopt inderdaad dat deze planten weinig verzorging nodig hebben, maar je kunt nog steeds fouten maken. Cactussen hebben nog steeds af en toe water nodig, maar ze zijn wel een stuk minder veeleisend dan andere plantensoorten. Een cactus heeft ‘s winters voldoende aan een maandelijkse slok water. ‘s Zomers kun je cactussen het beste eens per twee weken water geven. Vetplanten hebben het gehele jaar door één keer in de twee weken water nodig. Cactussen en vetplanten kun je het beste in de vensterbank neerzetten.

Makkelijke hangplanten 

Hangplanten zijn erg mooi als kamerplant als je een hoog plafond hebt. Als je een mooie plek hebt voor een plant waar deze veel licht kan krijgen, dan kun je kiezen voor een hangende cactus. Heb je een plek waar de plant geen direct zonlicht kan krijgen? Kies dan voor een Epipremnum plant of en graslelie. Geef deze hangende cactus en Epipremnum eens per twee weken water. De graslelie laat je vanzelf weten wanneer hij water nodig heeft; dan wordt de groene kleur van de plant namelijk lichter. Makkelijke hangplanten kun je gemakkelijk online aanschaffen bij aanbieders zoals By Decorum.

Makkelijke, snel groeiende kamerplanten 

Wil je mooie kamerplanten kopen die snel groeien, maar weinig verzorging nodig hebben?

Dan kun je het beste kiezen voor een Aspidistra, deze plant heeft weinig licht en water nodig. Je kunt deze plant gemakkelijk een week of drie vergeten water te geven, zonder dat de plant uitdroogt. Ook planten zoals de Dracaena en Philodendron hebben weinig licht, water en verzorging nodig. Zo kan ook jij zonder problemen je huis opfleuren met mooie kamerplanten.

Anderen lazen ook