3 tips voor het uitzoeken van hondenvoer

Een nieuwe hond is een enorme (mooie) beslissing, en als je eenmaal de verbintenis bent aangegaan, is het belangrijk om er alles aan te doen om ervoor te zorgen dat je harige vriend gelukkig en gezond is. Een deel daarvan is het kiezen van het juiste voer. Niet alle hondenvoer is namelijk hetzelfde, en er zijn veel factoren om te overwegen bij het maken van je keuze. Om je te helpen hebben we drie tips samengesteld voor het kiezen van het perfecte hondenvoer voor je viervoeter! 

#1 Houd rekening met de leeftijd

… de grootte en het activiteitenniveau van je hond! Bij het kiezen van een voer is het eerste waar je rekening mee moet houden de leeftijd, de grootte en het activiteitenniveau van je hond. Puppy’s hebben bijvoorbeeld andere voedingsbehoeften dan volwassen honden, en honden van grote rassen hebben andere behoeften dan honden van kleine rassen. Bovendien zullen actieve honden die veel energie verbranden meer calorieën nodig hebben. Als je al deze factoren hebt overwogen, kun je je keuzes beperken tot voeding, zoals van Imby, die perfect past bij je hond! 

#2 Kies hoogwaardige voeding 

Jouw viervoeter verdient alleen het allerbeste! Als je ingrediëntenlijsten bekijkt, wil je hele voedingsmiddelen zien die je herkent en kunt uitspreken. Vermijd voedingsmiddelen met vulstoffen zoals maïsmeel of tarwegluten, hetzelfde geldt voor kunstmatige conserveringsmiddelen, smaakstoffen of kleuren. Heb je weleens aan hondenvoer op basis van insecten gedacht? Hondenvoer insecten is namelijk razend populair! Knapperige hondenbrokken op basis van een duurzaam insecteneiwit, aangevuld met de heerlijke gezonde vitaminen. En dat niet alleen, vaak is veganistisch voer gezonder voor honden, omdat het vrij is van kunstmatige toevoegingen en chemicaliën. Steeds meer hondeneigenaren kiezen er dus voor om hun harige vrienden een veganistisch dieet te geven. En met alle heerlijke veganistische hondenvoer opties die tegenwoordig op de markt zijn, is er geen reden om het niet eens te proberen!

#3 Weet wat je moet vermijden 

Net als bij mensenvoer zijn er dingen die slecht zijn voor honden en helemaal vermeden moeten worden. Chocolade is waarschijnlijk het meest bekende voedsel dat giftig is voor honden, maar er zijn ook andere zoals uien, knoflook, druiven, rozijnen, macadamianoten en suikervrij snoep (dat xylitol bevat). Zorg ervoor dat je de etiketten goed leest, zodat je kunt voorkomen dat je je hond iets geeft dat hem ziek kan maken. Ja, het kiezen van het juiste voer voor je hond lijkt op het eerste gezicht misschien als een grote taak, maar als je rekening houdt deze tips, kun je binnen no-time voer vinden dat perfect voor hem is!

Anderen lazen ook